Stichting koudbloedigen Opvang Serpo


NIEUW Lease een dier

Adopteer een dier

Ik wil donateur worden van S.O.S.

Schenkmotief

Dierenloterij helpt St. koudbloedigen Opvang Serpo SOS. Fiscaal voordeel

ReptielenZOO "SERPO"

Breng een bekende op de hoogte over S.O.S

Andere dierenopvangcentra kan je hier vinden.

WAAROM DIT OPVANGCENTRUM

Koudbloedigen in de kou....

Jaarlijks worden een groot aantal exotische huisdieren afgedankt door hun eigenaars. Ook worden er dieren in beslag genomen die illegaal en vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden ingevoerd om als huisdier te dienen. Een groeiend deel van deze dieren zijn reptielen en andere zogenaamde koudbloedige dieren zoals amfibieën en vissen maar ook geleedpotigen als spinnen en schorpioenen. Deze dieren zijn natuurlijk niet zo menselijk als een aap of zo knuffelbaar als een kat, maar moeten we ze daarom in de kou laten staan……?

NEE!

Reptielenzoo “SERPO” houdt zich al 20 jaar bezig met de opvang van koudbloedige dieren. Maar de grote toestroom van reptielen en andere koudbloedigen en de kosten van opvang en onderhoud van de dieren, maken actie noodzakelijk. Daarom is de Stichting koudbloedigen Opvang Serpo oftewel S.O.S in het leven geroepen, om deze diergroep een warm hart toe te dragen.

WAT KAN EEN OPVANGCENTRUM BETEKENEN?

(Op)vangen

S.O.S. is er in eerste instantie om afgedankte en in beslag genomen koudbloedige dieren op te vangen. Ook veel ontsnapte of als verstekeling meegekomen dieren komen bij S.O.S terecht. Voor de veiligheid van mens en dier is het soms nodig dat een specialist deze dieren vangt, denk hierbij bijvoorbeeld aan een gifslang. Door de jarenlange ervaring bij “SERPO” kan dit veilig gebeuren.

Educatie

Een gezonde natuur is een belangrijk uitgangspunt voor een gezonde wereld. Koudbloedige dieren worden vaak als ongedierte beschouwd, zij zijn echter zeer nuttig en van groot belang voor een gezonde natuur. Net als ieder ander dier horen koudbloedigen thuis in onze wereld. Door algemene informatie aan te bieden over koudbloedige dieren, wil S.O.S mensen bekend maken met deze bijzondere diergroep.

Voorlichting

Maar al te vaak komt het voor dat mensen een huisdier aanschaffen om er pas later achter te komen dat de zorg voor dat dier erg moeilijk is. Door het geven van specifieke informatie wil S.O.S impulsaankopen voorkomen en mensen met vragen over de verzorging van een koudbloedig dier helpen.

Wetenschap

Om dieren in de natuur beter te kunnen beschermen en dieren in gevangenschap beter te kunnen huisvesten is onderzoek van belang. Als je weet hoe een dier zich op zijn best voelt, kun je hem beter helpen. Vandaar dat deelname aan wetenschappelijk onderzoek belangrijk is. S.O.S biedt studenten gelegenheid onderzoek te doen.

Bescherming

Helaas gaat het ook met veel koudbloedige dieren in de natuur niet goed. Door deelname aan fokprogramma´s en het eventueel uitzetten van dieren kan S.O.S een steun in de rug zijn voor bedreigde soorten. Ook projecten ter bescherming van dieren in en buiten Nederland kunnen in de toekomst door S.O.S gesteund worden.

S.O.S

De afkorting van Stichting Opvang Serpo is niet toevallig S.O.S. Met deze noodkreet probeert de stichting de alarmerende situatie van koudbloedigen onder de aandacht te brengen. De opvang en bescherming van deze diergroep is het noodzakelijke gevolg van de slechte naam van de dieren.

Draag je koudbloedigen ook een warm hart toe?

Door donateur te worden of een gift aan S.O.S help je de dieren enorm!

Door donateur te worden van S.O.S. is het mogelijk afhankelijk van de omvang van de donatie daar aantrekkelijk fiscaal voordeel voor jezelf mee te boeken.